Wat is Elements 4 Life ?

Betekenis “Elements 4 life”:

“Elements 4 life” staat voor duurzaamheid: wij willen u uit een breed scala van mogelijkheden datgene aanreiken waardoor u ook op langere termijn positieve effecten ondervindt.
Verder verwijst “Elements 4 life” naar de 4 elementen aarde, water, vuur en lucht. Deze elementen komen in onze behandelingen aan bod en zijn tevens opgenomen in het logo van de praktijk.

Zoals reeds eerder vermeld staat, werken wij volgens het principe: "Genees niet de ziekte maar de zieke", hetgeen inhoudt dat wij ons richten op het aanpakken van de oorzaak van uw klachten, waardoor de behandeling op langere termijn effectiever is.

Niet alleen onze kennis is belangrijk, het is zeker zo belangrijk om te weten wat u zelf aan uw (genezings)proces kunt bijdragen. Hierbij zullen wij u optimaal ondersteunen.

U kunt bij ons terecht voor alle mogelijk klachten (acuut-chronisch) op lichamelijk en/of psychisch gebied, bijvoorbeeld:

- overgewicht
- menstruatie- of overgangsklachten
- prostaatklachten
- slaapprobemen
- stress en spanning / nervositeit
- angstklachten
- depressieve klachten
- overspannenheid
- darmklachten
- hoofdpijn
- spier- of gewrichtsklachten

Onze behandelingen zijn complementair van aard, dat wil zeggen in aanvulling op eventuele andere (reguliere) behandelingen. Dit betekent dat u, ook wanneer u reeds elders in behandeling bent voor uw klachten, bij ons terecht kunt. Indien nodig zullen wij met uw andere behandelaar(s) overleggen (na uw toestemming).

Na een uitgebreid intake-gesprek bieden wij u een persoonlijk en op maat gesneden advies, afgestemd op uw eigen doelen en wensen.

Dit advies bestaat onder andere uit:

• Voedings- en lifestyleadvies (waaronder ontgifting van het lichaam: dit is de basis van herstel en/of afslanken in de natuurgeneeskunde en is daarom een essentieel onderdeel van de behandeling!)

• Phytotherapie (kruiden)

• 4 Temperamentenprogramma
Bepaling van de verhouding van de 4 elementen aarde, water, vuur en lucht in uw karakter en adviezen om deze verhouding weer in balans te brengen.

• Schussler celzouten

• Ondersteunende behandeling middels Bach bloesem remedies: Bach bloesem remedies zijn extracten van bloesems die de harmonisering van karakter en geest bevorderen. Ze zijn volkomen onschadelijk en kunnen zonder bezwaar in combinatie met elke andere therapie of geneesmiddel gebruikt kunnen worden. Dat disharmonieën in het karakter en in stemmingen bepaalde ziektesymptomen kunnen veroorzaken wordt ook door de medische wetenschap erkend. Juist in de wisselwerking tussen het lichaam en de psyche ligt de grote kracht van de Bach remedies: klachten worden weggenomen of sterk verminderd door de karakterstructuur in harmonie te brengen en negatieve stemmingen op te heffen.

• Persoonlijke coaching

Afhankelijk van uw situatie zullen er vervolgens 1 of meerdere vervolgconsulten plaatsvinden, waarin de adviezen en voortgang geëvalueerd en indien nodig aangepast zullen worden.

Met het totale aanbod van een voedingsplan, kruiden, Bach bloesems, celzouten en persoonlijke ondersteuning, pakt u alles aan om aan uw volledige welzijn te werken!

Onze behandelingen zijn zowel geschikt voor volwassenen als kinderen.